Recept na italskou focacciu

Recept na italskou focacciu

Přicházíme s novou rubrikou a to s recepty přímo ze surovin, které najdete na našem e-shopu. Dnes je to recept na italskou focacciu. Pokud se na její přípravu vrhnete, označujte nás na Instagramu i na Facebooku. Rádi se na vaše focaccie podíváme :)

Teď už slíbený recept.


Focaccia

500 g hladké mouky

8 g soli

21 g čerstvého droždí

400 ml teplé vody

60 ml olivového oleje + na vymazání plechu

bylinky (rozmarýn, tymián)

olivy

vločky soli na posypání

Do větší mísy vlijeme teplou vodu a rozmícháme v ní droždí. Do tekuté směsi pomocí vařečky postupně přidáváme veškerou osolenou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu překryté čistou utěrkou. Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochánky a rukama z nich na dostatečně vymazaném plechu vytvoříme dvě silnější placky. Každou polijeme 30 ml oleje a prsty jej částečně vmasírujeme dovnitř, přičemž se snažíme vytvářet jamky. Nyní necháme ještě 20 minut vykynout. Ozdobíme bylinkami, olivami a posypeme vločkami soli. Pečeme cca 15 minut v troubě vyhřáté na 220°C.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie