RECEPT: Ravioli ricotta e pesto alla Genovese
Dnes je to recept na skvělou italskou pochoutku – Ravioli ricotta e pesto alla Genovese . Pokud se na její přípravu vrhnete, označujte nás na Instagramu i na Facebooku.
Teď už slíbený recept.
160 g výběrové mouky "00"
35 g semoliny
5 žloutků
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce vody (dle potřeby)
Na vál si prosejeme mouku smíchanou se semolinou. Ve směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme žloutky, olej a vodu. Těsto potupně zaděláváme nejdříve vidličkou od středu. Jakmile bude veškerá tekutá složka částečně zpracovaná, vidličku můžeme nechat stranou a pokračovat rukama. Výsledné těsto by mělo být pružné, ale nelepivé. Každá mouka obsahuje jiný poměr lepku a saje různě, proto přidávejte vodu raději postupně a dle potřeby. Já použila 3 lžíce. Těsto necháme 1 hodinu odpočívat zabalené v potravinářské fólii.
Objednávejte zde: Pesto Janov | Bazalkové pesto
Sdílejte tento článek:
Fotogalerie
