Recept na italskou focacciu
Přicházíme s novou rubrikou a to s recepty přímo ze surovin, které najdete na našem e-shopu. Dnes je to recept na italskou focacciu. Pokud se na její přípravu vrhnete, označujte nás na Instagramu i na Facebooku. Rádi se na vaše focaccie podíváme :)
Teď už slíbený recept.
Focaccia
500 g hladké mouky
8 g soli
21 g čerstvého droždí
400 ml teplé vody
60 ml olivového oleje + na vymazání plechu
bylinky (rozmarýn, tymián)
olivy
vločky soli na posypání
Do větší mísy vlijeme teplou vodu a rozmícháme v ní droždí. Do tekuté směsi pomocí vařečky postupně přidáváme veškerou osolenou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu překryté čistou utěrkou. Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochánky a rukama z nich na dostatečně vymazaném plechu vytvoříme dvě silnější placky. Každou polijeme 30 ml oleje a prsty jej částečně vmasírujeme dovnitř, přičemž se snažíme vytvářet jamky. Nyní necháme ještě 20 minut vykynout. Ozdobíme bylinkami, olivami a posypeme vločkami soli. Pečeme cca 15 minut v troubě vyhřáté na 220°C.
Sdílejte tento článek:
Fotogalerie
![](/image/images/cms/articles/focaccia_recept_suroviny_italsk%C3%A9_gastroobch%C5%AFdek_gastrozl%C3%ADn%20%283%29.jpg/)
![](/image/images/cms/articles/focaccia_recept_suroviny_italsk%C3%A9_gastroobch%C5%AFdek_gastrozl%C3%ADn%20%282%29.jpg/)